Persediaan & Penjagaan Bunga

Yay! Anda telah menerima bunga anda! Kini tiba masanya untuk memasukkan semua bunga di dalam untuk menghidrat semula dan menyediakan sebelum membuat susunan anda. Ikuti bersama-sama supaya anda tahu apa yang diharapkan apabila anda menerima pesanan kotak bunga anda.

Dari putik hingga mekar

Sesetengah bunga dihantar dalam bentuk putik, jadi ia berada pada tahap paling segar apabila ia masuk melalui pintu. Sebaik sahaja anda menerima penghantaran bunga segar anda, anda boleh mengharapkan untuk melihat perkembangan bunga anda dari peringkat ke peringkat.

Pada mulanya, sejambak anda mungkin tidak kelihatan seperti gambarnya. Perkara pertama yang anda mahu lakukan ialah potong batang itu dan letakkannya di dalam air tawar dengan makanan bunga. Selepas sekurang-kurangnya satu hari, tunas akan mula terbuka. Setiap satu dibuka mengikut rentaknya sendiri jadi anda perlu bersabar. Sebaik sahaja ia dibuka sepenuhnya, anda akan menikmati keindahan bunga-bunga ini selama beberapa hari.

Untuk memastikan ia segar, pastikan anda menukar air setiap beberapa hari dan memangkas batang apabila perlu.

Bunga adalah sekeping alam yang hidup dan memerlukan beberapa amalan kebersihan yang penting untuk memperbaiki kehidupan pasu mereka. Kami mengesyorkan yang berikut secara amnya, bagaimanapun, setiap spesies dan varietinya selalunya mempunyai keperluan individu untuk mekar.

Bunga Potong Segar

Untuk memastikan bahawa bunga kami segar dan standard tertinggi yang mungkin, kami... 

Walaupun sesiapa sahaja boleh memasukkan segenggam bunga ke dalam pasu, terdapat sedikit lagi pemikiran dan teknik yang masuk ke dalam seni gubahan bunga. Ketahui cara menyusun bunga dan mencipta sejambak berwarna-warni yang kelihatan profesional.

Ada soalan tentang bunga anda?

Hantarkan soalan anda kepada kami di sini dan kami akan menghubungi anda tidak lama lagi.

Borang hubungan